G.Arché

Equipaments. Demà la cap de serveis de biblioteques de la diputació es reunirà amb l'equip de govern

L'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós està fent gestions per obrir una sala de lectura, però no serà una biblioteca ni s'ubicarà on ara hi ha l'espai de coworking. Demà, l'equip de govern té previst reunir-se amb la cap del servei de biblioteques de la Diputació de Girona i d'aquí a 15 dies, amb la cap del servei de la Generalitat. L'objectiu de les trobades és intentar resoldre la polèmica que va provocar el tancament de la biblioteca i la destrucció de tots els llibres que hi havia (l'Ajuntament els va tirar al contenidor blau).

En un ple extraordinari forçat per l'oposició, l'alcalde,Josep M. Bartolomé, va admetre que potser s'havia precipitat i  es va comprometre a reobrir l'espai. I després d'haver rebut 741 signatures de ciutadans crítics amb la decisió, diu que manté el compromís. Avança, però, que no treballaran amb presses ("en un Ajuntament no es pot fer res amb urgència si no corre perill cap vida humana, perquè tot ha de seguir els seus tràmits", diu) i que el que s'obrirà no serà una biblioteca perquè no tenen els mitjans necessaris. Bartolomé explica que tot dependrà de les trobades que mantindrà amb les responsables de la Diputació i de la Generalitat, però que ja saben que no podran complir els requisists legals (d'espai, personal, normativa...) de les biblioteques. "Les diligències de tenir una biblioteca i que la Generalitat te la reconegui com a tal i, per tant, puguis demanar ajudes i subvencions, són molt complicades", diu l'alcalde. Per això faran una sala de lectura per a la qual es buscarà un nou emplaçament, ja que també avança que no tenen cap intenció de desmuntar l'espai de coworking.

Des de l'oposició, el grup municipal d'ERC critica que l'equip de govern prengui les decisions de manera unilateral i no els permeti participar en les reunions.